Salatalığın bu faydasını kimse bilmiyor! Pul pul dökülen dudaklarınız kadife gibi olacak

Salatalığın bu faydasını kimse bilmiyor! Pul pul dökülen dudaklarınız kadife gibi olacak
Havaların soğumaya başlaması ile birlikte birçok kişi çatlayan dudaklarından dert yanmaya başladı. Bu şikayetleri ortadan kaldıracak tavsiyeler ise uzmanlardan geldi.

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı vakalarında artış gözlenmeye başlandı. Bu durumun okulların açık olması, toplu taşıma araçlarının yoğun kullanılması gibi faktörlerden ötürü giderek yayıldığını ifade eden uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerin tüketilmeleri gerektiğini vurguladı.

Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte sağlık problemlerinin yanı sıra dudak çatlağı şikayetleri de arttı. Bu duruma birçok faktörün neden olabileceğini belirten uzmanlar hem sebepleri sıraladı hem de dudak çatlaklarına iyi gelen doğal yöntemleri paylaştı.

DUDAKLAR NEDEN ÇATLAR?

Her yaş grubunda gözlenebilen ve müdahale edilmemesi durumunda ciddi yaralara sebep olabilen dudak çatlaması, uzmanlar tarafından ele alındı. Bu şikayete birçok faktörün sebep olabileceğini belirten uzmanlar, o faktörleri genel olarak şu şekilde sıraladı:

- Güneş ışığına çok fazla maruz kalmak,

- Sık sık dudak yalamak,

- Dudak çiğnemek (özellikle stresli durumlarda)

- Asitli yiyecek ve içecek tüketmek,

- Mevsim değişimleri,

- Burun tıkanıklığı.

DUDAK ÇATLAKLARI NASIL GİDERİLİR?

1444660390768.jpg

Dudak çatlakları acı hissinin yanı sıra fiziksel olarak da olumsuz durumların oluşmasına yol açar. Bu neden ile en ufak bir çatlağın hissedilmesi halinde anında duruma müdahale etmek gerekir. Bunun için ise dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, bol sıvı tüketimidir. Yeterli ölçüde ve düzenli olarak sıvı tüketmek, dudak çatlaklarının oluşmasını engellemektedir.

Dudak çatlaklarının oluşmasını engellemek amacı ile tercih edilen başlıca yöntemlerden biri de dudak nemlendiricileridir. Mümkün ise doğal ve temiz içerikli, renksiz nemlendiricilerin kullanılması önerilir.

Birçok kişi tarafından bilinmeyen ancak dudak çatlaklarına karşı son derece etkili olan bir diğer yöntemin başkahramanı ise salatalıktır. Çatlayan dudakların üzerine konulan bir dilim salatalık bölgede nem oranını artıracağı için acı hissinin kaybolmasına ve çatlakların onarılmasına yardımcı olur. Son olarak E vitamini de dudak çatlaklarının giderilmesinde oldukça etkilidir.

E vitamini doğrudan kullanılabileceği gibi bu vitamin bakımından zengin olan içerikler de dudak tahribatlarının onarılmasında tercih edilebilir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.