Sık sık acıkma hangi hastalığın işareti

Sık sık acıkma hangi hastalığın işareti
Diyetisyen Cemre Balkan, yaptığı açıklamada aşırı kilolu olanların, stres altında yaşayan ve hareketsiz bir hayat süren kişilerin diyabet hastalığı konusunda daha büyük bir risk altında olduklarını dile getirdi. İşte detaylar…

Diyetisyen Cemre Balkan, sık sık acıkmak ve sık idrara çıkma gibi durumların diyabet hastalığının habercisi olabileceğini dile getirdi. Aşırı kilolu olanların, stres altında yaşayan ve hareketsiz bir hayat sürenlerin daha büyük bir risk altında olduğunu dile getiren Balkan, beslenmenin diyabet üzerindeki etkilerini sıraladı. Cemre Balkan, nasıl beslenilmesi gerektiğini de anlattı.

Yapılan araştırmalara göre uzmanlar, 20 yaşından küçük 1 milyondan fazla genç ve çocuğun tip 1 diyabet hastası olduğunu, her 6 doğumdan birinin de gebelik diyabetinden etkilendiğini belirtiyor. Öte yandan araştırmalar, dünya genelinde ise her 11 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu ancak bu kişilerin yarısının diyabet hastası olduğunu, bilmediğini gösteriyor. Diyetisyen Cemre Balkan, 14 Kasım Dünya Diyabet Gününde beslenme ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

KİMLER RİSK ALTINDA?

ac-hissetmenin-nedenleri-1-1-16-9-1574859439-880x495.jpg

Diyetisyen Cemre Balkan, hareketsiz yaşam süren bireylerin diyabet riski altında olduğunu belirtti. Balkan, “Ailesinde diyabet hastası olanlar, aşırı kilolu olanlar, 4 kilogram ve üzeri bebek doğuran anneler, stres altında yaşayan bireyler, polikistik over sendromu teşhisi alanlar ve hareketsiz yaşam süren bireyler diyabet açısından yüksek riskli diyebiliriz” dedi.

UZMAN İSİM BELİRTİLERİ SIRALADI

Diyetisyen Cemre Balkan, yapılan tüm araştırmalar sonucunda çocuklarda tip 2 diyabet için en önemli risk faktörünün obezite olduğunu ifade etti. Balkan, “Tip 2 diyabet belirtilerine bakacak olursak, hastalığın başlangıç şikayetleri çok barizdir. Bunlar; sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok su içme, sık acıkma, cilt yaralarının geç iyileşmesi şeklinde kendini gösterir” dedi.

Balkan yaptığı açıklamada, diyabet tedavisinde kullanılan ilaç dışı güncel yöntemler arasında yaşam tarzı değişikliği, beslenme eğitimi, tıbbi beslenme tedavisi, düzenli egzersiz, kilo kontrolü ve duruma göre metabolik cerrahi olduğunu ifade etti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 172 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.