Tunceli’de bol bol var! Çam kozalağının faydalarını duydukça çok şaşıracaksınız!

Tunceli’de bol bol var! Çam kozalağının faydalarını duydukça çok şaşıracaksınız!
Tunceli’de bol bol bulunan çam kozalağının faydaları, duyanları şaşkına çeviriyor. Genellikle yakacak ürün olarak kullanılan çam kozalakları, doğru şekillerde kullanıldığında solunum enfeksiyonlarına çok iyi geliyor.

Havalar soğumaya başladı ve bu yıl hava sıcaklıkları, neredeyse sürekli olarak mevsim normallerinin dışında seyretti. Yazın ortaya çıkan aşırı sıcakların ardından sonbaharda kış mevsimi kendisini göstermeye başladı ve soğuk havalar iyiden iyiye geldi. Mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan solunum enfeksiyonları da birçok vatandaş için korkutucu bir hal almaya başladı. Ancak bu tür dönemlerde sağlığa faydası ile dikkat çeken çam kozalağı da gündemdeki yerini aldı.

Tunceli’de bol bol bulunan çam kozalakları, genellikle yakacak ürün olarak kullanılıyor. Ancak bunun dışında çam kozalaklarının birçok sağlık faydası da bulunuyor. Çam kozalağının solunum enfeksiyonlarına iyi geldiği birçok kişi tarafından biliniyor ancak bu bitkisel ürünün diğer faydaları, duyanları şaşkına çeviriyor. Ormanlarda bolca bulunan çam kozalağının faydaları sizi de çok şaşırtacak! İşte detaylar…

MİDE HASTALIKLARINA İYİ GELİYOR

Çam kozalağı, adından da anlaşılacağı üzere çam ağaçlarında yetişiyor. Tunceli’de bolca bulunan bu bitkisel ürün, aslında birçok fayda sağlıyor. Çam kozalağının içerisinde bulunan yağlar, enfeksiyon ve soğuk algınlığını önleyen bir etki gösteriyor. Yeni oluşan kozalaklar gastrit ve ülser ağrılarını hafifletiyor, mide yanması gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi geliyor. Ayrıca bu bitkisel ürünler antioksidan bakımından da oldukça zengin.

ÇAM KOZALAĞININ ŞAŞIRTICI FAYDALARI

61b5bcac7f58a1713613c7b9.webp

Kanı temizleyen özelliği bulunan çam kozalakları, kişileri birçok hastalığa karşı dirençli hale getiriyor. Kaynatılıp, suyu ile gargara yapılması durumunda diş etlerine de fayda sağlayan çam kozalakları, zeytinyağı ile karıştırılıp cilde uygulandığında ölü derileri de temizliyor.

Yeşil hali kaynatılıp, suyu balla içildiğinde boğazdaki mikropları öldüren çam kozalağı, aynı zamanda akciğeri de temizleyen bir etki gösteriyor. Bronşları temizleyen çam kozalağı, bu yöntem ile tüketildiğinde sinirlerin yatışmasına da yardımcı oluyor.

NASIL HAZIRLANIR?

Yeşil hali tercih edilen çam kozalağını kesip suda kaynatarak suyunu 24 saat bekletin. Daha sonra suyu süzün ve içmeye hazır hale getirin. Tadı biraz acı olan bu su, birçok fayda sağlıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.