Uyku problemi yaşayanlar dikkat! Melatonini doğal yoldan artırmak mümkün... Bu besinleri her gün tüketmek yeterli

Uyku problemi yaşayanlar dikkat! Melatonini doğal yoldan artırmak mümkün... Bu besinleri her gün tüketmek yeterli
Düzenli ve konforlu bir uyku için hap yutulmasına gerek olmadığını belirten uzmanlar, doğal yollardan melatonin seviyesinin artırılabileceğini ve dolayısı ile de uykuya geçişin hızlandırılabileceğini ifade etti.

Sağlıklı bir yaşam işin yalnızca beslenme alışkanlıklarının uygun bir çerçevede planlanmasının yeterli olduğunu düşünenlere, uzmanlardan önemli bir açıklama geldi. Uyku düzeninin de en az beslenme alışkanlıkları kadar bağışıklık sistemi üzerinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, konforlu ve kaliteli uykunun kişinin yaşam kalitesini yükselttiğini vurguladı.

Gündelik yaşamın stresli koşuşturması, altta yatan bazı rahatsızlıklar, kaygı durumları ve daha pek çok faktörün uyku düzenini alt üst edebileceğini ifade eden uzmanlar, bu noktada birçok kişinin bilinçsiz bir şekilde ilaç kullanımına yöneldiğini belirtti. Bu durumun kişinin değil doktorun tercihine bağlı olması gerektiğini savunan uzmanlar, milyonları ilgilendiren doğal tavsiyelerde bulundu. Uzmanlara göre uyku döngüsünde etkili olan melatonin hormonunun düzenlenmesi durumunda uykuya geçiş hızlanacak ve böylelikle de kişinin hem sağlık tablosu hem de yaşam kalitesi iyileşecek. Peki, melatonin hormonuna doğrudan etki eden besinler hangileri? İşte ayrıntılar…

“DOĞRUDAN BESİNLER İLE ALMAK MÜMKÜN DEĞİL”

602e09f3d265a20d50d601f7.webp

Vücudumuzda doğal olarak salgılanan melatonin hormonu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar, bu hormonun uyku döngüsünün düzenlenmesinde kritik bir role sahip olduğunu ifade etti. Beyinde bulunan pineal bezden salgılanan bu hormonun vücudun iç saatini düzenlediğini belirten uzmanlar, karanlığın hormon salgılanmasına olumlu yönde etki ettiğine dikkat çekti. Ayrıca bu hormonun doğrudan besinler ile alınmasının mümkün olmadığını belirten uzmanlar, bazı besinler ile melatonin üretiminin desteklenebileceğini vurguladı.

MELATONİN ÜRETİMİNİ DESTEKLEYEN BESİNLER

Uzmanlara göre düzenli olarak tüketilen bazı besinler, melatonin üretiminin hızlanmasına destek oluyor. O besinler ve içerikleri ise şu şekilde:

- Muz: B6 ve magnezyum içeriği sayesinde tryptophanın melatonin üretimine dönüşümüne destek verebilir.

- Yulaf: B6 içeriği sayesinde melatonin üretimini hızlandırabilir.

- Fıstık ezmesi, fındık ve badem: Magnezyum içerikleri sayesinde melatonine destek verebilir.

- Süt ürünleri: Kalsiyum içerikleri sayesinde uykuya geçişi hızlandırabilir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.