Yana yakıla yoğurt mayası aramaya gerek yok: 22 yıllık aşçıdan mayasız, taş gibi yoğurt tarifi

Yana yakıla yoğurt mayası aramaya gerek yok: 22 yıllık aşçıdan mayasız, taş gibi yoğurt tarifi
Ev yapımı yoğurtların daha sağlıklı olduğu, herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Maya ile yapılan yoğurtlar, mayasız olarak da kolayca hazırlanabilir. Mayasız yoğurt için bu detayları bilmek gerekiyor. Ayrıntılar haberimizde…

Evde yoğurt yapmak isteyenlerin hazır ya da ev yapımı bir yoğurt mayasına ihtiyacı var. Ancak her zaman maya bulmak mümkün olmuyor. Mayanın ne ölçüde koyulacağını ya da ne kadar sıcaklıkta süte ekleneceğini de ayarlamak, zor olabiliyor. Bu nedenle pek çok kişi, mayasız yoğurt yapmanın yollarını araştırmakta.

Maya kullanmadan da yoğurt yapılabilir. 22 yıllık aşçı tarafından verilen tarif sayesinde yoğurt yaparken maya kullanmaya gerek kalmayacak. Bu tarifin birkaç püf noktası bulunuyor. Püf noktalarına dikkat edildiği takdirde taş gibi bir yoğurt elde edilebilir.

MAYASIZ YOĞURT NASIL YAPILIR?

ev-yapimi-yogurt-82236358-03bf-4215-bece-ef471ae2505e.webp

Mayasız yoğurt yapmak için 2 litre süt kullanılıyor. Aynı zamanda bir yemek kaşığı tuz kullanmak gerekiyor. Yoğurdu yaparken şu aşamaları izlemek gerekir:

-İlk olarak süt bir tencerede kaynatılır.

-Süt kaynadıktan sonra soğuması beklenir.

-Soğuyan süte tuz ilave edilir ve karıştırılır.

-Yoğurdun konulacağı kavanozların sıcak su ile sterilize edilmesi gerekir.

-Süt, kavanozlara bölüştürülür ve kavanozların ağzı sıkı bir şekilde kapatılır.

-Kavanozların üzerine sıcak bir örtü örtülür ve tüm kavanozlar, termos içerisine yerleştirilir.

-Kavanozlar, termos içerisinde 6-8 saat bekletilir.

YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR?

Yoğurt, sindirim sistemi için son derece faydalı bir besindir. İçerisinde bulunan probiyotikler sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Enfeksiyonların yol açtığı hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.

Kemiklerin güçlenmesi, kalp sağlığının korunması için düzenli olarak yoğurt tüketmek gerekir. Diyet yapanlar, yoğurt tüketerek kendilerini tok hissedebilir. Yoğurt her ne kadar faydalı bir besin olsa da sağlık problemleri olanlar, tüketim miktarı konusunda hekime danışılmalıdır.

Yoğurdun, beklenilen faydaları sunması için doğal bir yapıda olması gerekir. İçerisinde katkı maddesi olan yoğurtlar, sağlık için zararlıdır. Doğal yöntemlerle yoğurt yaparken sütün tazeliği ve hijyeni önemlidir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.