Brent Petrolü 86,95 Dolardan İşlem Görüyor

Brent Petrolü 86,95 Dolardan İşlem Görüyor
Uluslararası Piyasalarda Yükseliş Devam Ediyor.

Uluslararası piyasalarda, Brent petrolün varili 86,95 dolardan işlem görüyor. Dünkü başlangıç fiyatı olan 85,69 dolardan güne başlayan Brent petrolü, günü yükselişle tamamladı.

Yatırımcılar Artan Taleple Rahatlıyor

Brent petrolünün varil fiyatındaki bu artış, piyasalardaki talebin artmasına bağlanıyor. Son dönemde dünya genelinde ekonomik toparlanma beklentilerinin güçlenmesiyle birlikte petrol talebinde artış yaşanıyor. Bu durum, yatırımcıların petrol piyasalarında daha güvenli bir ortam bulduğunu gösteriyor.

brent-petrolun-varili-8695-dolar-seviyesinde-3db70f48.jpg

WTI Ham Petrolü 83,12 Dolardan Alıcı Buldu

Amerikan Piyasalarında İşlem Gören WTI Ham Petrolü Yükselişte

Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise gün sonunda 83,12 dolardan alıcı buldu. WTI ham petrolü de uluslararası piyasalardaki artış eğilimini takip ederek yükselişte olduğunu gösteriyor.

Jeopolitik Riskler Fiyatları Etkiliyor

Petrol fiyatlarının bu yükseliş eğilimindeki bir diğer etken ise jeopolitik riskler. Özellikle Ortadoğu ve Rusya'daki gelişmeler, petrol arzı üzerinde belirsizlik yaratıyor ve bu da fiyatların yukarı yönlü hareket etmesine neden oluyor.

Petrol piyasalarındaki bu yükseliş trendinin önümüzdeki günlerde de devam edip etmeyeceği, talep ve arz dengesi ile jeopolitik faktörlerin seyrine bağlı olarak belirlenecek.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.