Meteoroloji Uyarıyor: Yarın Ankara ve Çevresinde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Meteoroloji Uyarıyor: Yarın Ankara ve Çevresinde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor
İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yarın yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, yarın Ankara, Bolu, Çankırı, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Kırıkkale'nin batısında kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak yerel olarak oldukça kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Gök Gürültülü Sağanaklarla Ulaşımda Aksamalar Olabilir

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve seyahat edenlerin bu duruma hazırlıklı olmaları gerektiği vurgulanıyor.

Tedbirli Olun!

Meteoroloji yetkilileri, halkın bu olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını ve gerekli önlemleri almasını öneriyor. Açık alanlarda bulunanların yağıştan korunmak için dikkatli olmaları, su birikintilerinden uzak durmaları önem taşıyor.

Ankara ve çevresinde yaşayan vatandaşlar ile seyahat edecek olanların, hava durumu ve yol şartları hakkında güncel bilgileri takip etmeleri, ani olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, halkı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğini belirtiyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.