NASA ve Boeing Uzay Görevi Ertelendi: Atlas V Roketindeki Sorun Nedeniyle

NASA ve Boeing Uzay Görevi Ertelendi: Atlas V Roketindeki Sorun Nedeniyle
 hozathaber.com Muhabiri
NASA ile Boeing'in dün gece gerçekleşmesi beklenen uzay görevi, Atlas V roketindeki sorun nedeniyle ertelendi. Yeniden fırlatma için bir tarih açıklanmadı.

Geçtiğimiz gece gerçekleşmesi beklenen NASA ve Boeing iş birliğiyle gerçekleştirilecek uzay görevi, Atlas V roketindeki sorun nedeniyle ertelendi. Yeniden fırlatma için belirlenen bir tarih ise henüz açıklanmadı.

Boeing Starliner: ISS'ye Astronot Taşıyacak İlk Görev

Boeing, Starliner adını verdiği kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot taşıyacak ilk görevi gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyordu. Ancak roketteki sorunlar, planları alt üst etti.

Atlas V Roketinde Valflerinde Sorun Tespit Edildi

Geçtiğimiz geceye kadar yüzde 100 başarı oranına sahip olan Atlas V roketinde, fırlatma öncesinde yapılan kontrollerde valflerde sorun tespit edildi. Bu durum, fırlatmanın ertelenmesine neden oldu.

c4c20920b6b2e09bd09a134a77276ab2cfa5e1fa.jpeg

Yeni Fırlatma Tarihi Belirsiz

NASA ve Boeing, henüz yeni bir fırlatma tarihi belirlemedi. Ancak yakın gelecekte, muhtemelen bugün veya en geç 10 Mayıs Cuma günü gibi, yeniden denemenin gerçekleşmesi bekleniyor.

Boeing'in SpaceX'e Rakip Olma Hedefi

Boeing Starliner fırlatması, şirketin uzay taşımacılığı sektöründe SpaceX'e rakip olma hedefine önemli bir adım olacak. Ancak başarılı bir fırlatma gerçekleştirmek için valf sorununun çözülmesi gerekiyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.