Bakan duyurdu: Emeklilere seyahat indirimi!

Bakan duyurdu: Emeklilere seyahat indirimi!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emeklilerin yüzde 10 indirimli seyahat edeceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, trenlerde emeklilere yönelik önemli ayrıcalıkların sağlandığını duyurdu.

Uraloğlu, ulaşımın temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Emeklilerimizin ikinci yaşamlarında fiziksel ve ruhsal sağlıklarını, sosyal ve kültürel yaşamlarını zenginleştirmek amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim iş birliğinde seferber ediyoruz" dedi. Bu çerçevede, emeklilerin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için yüksek hızlı, anahat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uygulamasının başlatıldığını ifade etti.

hizli-tren-agi-karadenize-ulasacak-912cd515.jpg

Bakan Uraloğlu, bu adımın emeklilerin ulaşım ihtiyaçlarına katkı sağlarken seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçladığını belirtti. Bu uygulama ile emeklilerin trenlerle seyahatlerinde maliyetlerinin azaltılması ve daha rahat bir şekilde seyahat edebilmeleri hedefleniyor. Emeklilere sağlanan bu ayrıcalık, onların sosyal hayatlarını zenginleştirmelerine ve farklı yerleri keşfetmelerine olanak tanıyacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.