Çağımızın Yaygın Hastalığının 3 Önemli Belirtisi Olumsuz Etkiliyebiliyor

Çağımızın Yaygın Hastalığının 3 Önemli Belirtisi Olumsuz Etkiliyebiliyor
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Haksöyler'den Kanserle İlgili Önemli Uyarılar! Erken Teşhis İçin Dikkat Edilmesi Gereken Belirtiler

Medline Adana Hastanesi İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Haksöyler, kanserin vücutta kontrolsüz hücre çoğalmasıyla ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirtti. Haksöyler, kanserin birçok farklı türü olduğunu ve erken teşhisi için ağrı, kanama ve şişlik gibi belirtilerin önemli olduğunu vurguladı.

Son 20 yılda stresli yaşam, obezite, çevre kirliliği, hareketsiz yaşam, tütün kullanımı ve işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi gibi faktörlerin etkisiyle kanserin görülme sıklığında artış olduğunu ifade eden Haksöyler, bu durumun sağlık taramalarının artması ve teknolojinin ilerlemesiyle de ilişkili olduğunu belirtti. Ancak, erken teşhis ve tedavi yöntemlerindeki ilerlemeler sayesinde kanser vakalarının iyileşme oranlarında olumlu gelişmeler yaşandığını da ekledi.

cagimizin-yaygin-hastaliginin-3-onemli-belirtisi-olumsuz-etkiliyebiliyorrrr.jpg

Haksöyler, kanseri erken dönemde tespit etmek için düzenli tarama testlerinin yanı sıra vücuttaki değişikliklere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kanserin öne çıkan üç belirtisini şu şekilde sıraladı:

  1. AĞRI: Ağrının birçok nedeni olabileceğini belirten Haksöyler, kanserin de bu nedenlerden biri olabileceğini ifade etti. Omuz, göğüs veya sırt ağrılarının akciğer kanserinin belirtisi olabileceğini belirtti.

  2. KANAMA: Tükürük, balgam, idrar veya vajinal kanama gibi durumların kanserin belirtileri olabileceğini belirten uzman, bu tür belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

  3. ŞİŞLİK: Vücutta oluşan şişliklerin kanserin önemli belirtileri arasında yer aldığını belirten Haksöyler, lenf bezlerinin şişmesinin lenfoma nedeniyle olabileceğini söyledi.

Doç. Dr. Haksöyler, bu belirtilerin sadece kansere özgü olmadığını, farklı hastalıkların da işareti olabileceğini belirterek, kişilerin kendilerinde farklılık hissettiklerinde panik olmadan, ancak durumu ciddiye alarak kontrol olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.