Diyarbakır’da 3 tarihi çeşmede yeniden su akmaya başladı

Diyarbakır’da 3 tarihi çeşmede yeniden su akmaya başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, şehirleşmeye yenik düşen tarihi çeşmeleri restore ederek tekrar su akmasını sağladı.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla Diyarbakır şehrindeki tarihi çeşmeler, özgün yapıları korunarak yenileniyor.

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma çalışmaları yapılan çeşmeler arasında, Sur ilçesinde bulunan Katırpınar, Yeşil ve Tahtalı Kastal Sokak Çeşmeleri de yer alıyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın titiz çalışmaları sonucunda, bu çeşmeler aslına uygun bir şekilde restore edildi.

diyarbakirda-3-tarihi-cesmede-yeniden-su-akmaya-basladi-8b7a4ba4.jpg

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ise "Diyarbakır’da Su Çeşmeden İçilir" sloganıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında, restorasyonu tamamlanan bu üç çeşmeye su bağlantılarını gerçekleştirdi. Yapılan bu çalışmaların ardından, tarihi çeşmelerden uzun yıllar sonra tekrar su akmaya başladı.

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Kurtoğlu Çeşmesi ise İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın öncülüğünde Elazığ Caddesi üzerinde bulunuyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu bağlantıları yapılacak ve çeşme tekrar kullanıma açılacak. Bu çalışmalar, şehirdeki tarihi mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.