Eski Malatya kütüphaneye kavuştu

Eski Malatya kütüphaneye kavuştu
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in Belediyeye ait alanı İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tahsis etmesiyle birlikte Eski Malatya Meydanında yapılan Halk Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı.

Eski Malatya Meydanı'nda yeni yapılan iş yerlerinin üst katında bulunan kütüphanenin açılışı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Vali Yardımcısı Talat Tabur ve İl Kültür Turizm Müdürü Yener Oba tarafından gerçekleştirildi.

Gençlerin ders çalışabileceği, araştırma yapabileceği ve farklı kitaplara ulaşabileceği kütüphanede, öğrenciler için ders alanlarının yanı sıra sosyal aktivitelerin yapılabileceği alanlar da bulunuyor.

Güder, görev süresince gençleri her zaman önemsediğini ifade ederek, "Eski Malatya'da gençlerin kütüphane konusunda talebinin olduğunu biliyorduk ve bu talebi karşılamak için çalışmalar yaptık. Eski Malatya'ya tarihi dokusuna uygun bir meydan kazandırdık ve iş yerlerini de tamamladık. İş yerlerimiz içerisinde sosyal donatı alanları da bulunuyor. Gençlerimiz için de bir alan oluşturalım istedik. İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile görüşerek güzel bir kütüphane kazandıralım istedik. Müdürlüğümüz de bu talebimiz doğrultusunda bizim tahsis ettiğimiz iş yerinde güzel bir kütüphane kurulumu gerçekleştirdi. Gezip gördük ve ders çalışan arkadaşlarımızla da konuştuk, çok güzel bir mekan oldu. Eski Malatya'da yaşayan öğrenciler artık ders çalışmak için merkeze gelmesine gerek kalmayacak. Bu nezih ortamda ders çalışarak başarılarına başarı katacaklar. Gençlerimiz güle güle kullansınlar." dedi.

Vali Yardımcısı Talat Tabur da kütüphanenin hayırlı olmasını temenni ederken, İl Kültür Turizm Müdürü Yener Oba ise güzel bir kütüphanenin kazandırılmasına öncülük eden Güder'e teşekkür etti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.