Gaziantep'teki hayvanat bahçesi 9 günde yüz bin kişiyi ağırladı

Gaziantep'teki hayvanat bahçesi 9 günde yüz bin kişiyi ağırladı
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'nı Ramazan Bayramı tatilinde 100 bin kişi ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001 yılında Burç Ormanı'nda kurulan hayvanat bahçesi, yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alana sahip ve 350 türden fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanat bahçesinin Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

Bayram tatili süresince Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçileri ağırladıklarını belirten Özsöyler, tatil boyunca yaklaşık 25-30 bin ziyaretçi beklediklerini ancak 9 günlük tatil süresince 100 bin ziyaretçiye ulaştıklarını ifade etti. Bu ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 10'unun şehir merkezinden geldiğini, geri kalanının ise çevre iller ve ülkelerden olduğunu söyledi.

Ziyaretçilerin hayvanat bahçesinde farklı projeleri gördüklerini ve özellikle safari parkı, zooloji müzesi ve tropik kelebek merkezinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Özsöyler, ziyaretçilerin burada canlı yaban hayvanlarını görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.