Bingöl'de Emniyet ve Asayiş Operasyonu: 12 Şüpheli Yakalandı

Bingöl'de Emniyet ve Asayiş Operasyonu: 12 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentteki emniyet ve asayiş çalışmalarını açıkladı. 2023 ve 2024 yılında meydana gelen olayların birleştirilmesiyle bağlantılı olduğu belirtilen operasyonda, 650 saate yakın kamera görüntüsü incelendi ve 12 şüpheli yakalandı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, kentte halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen emniyet ve asayiş çalışmalarını kamuoyuna açıkladı. Vali Usta, 2023 ve 2024 yıllarında meydana gelen suç olaylarının birleştirilmesi sonucu yapılan operasyonlarda, 12 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Usta'nın yaptığı açıklamaya göre, 17.01.2024 tarihinde bir şahsın silahla yaralanması ve aynı tarihte gerçekleşen işyeri ve araç kurşunlama olayları, 20.01.2024 tarihinde yaşanan işyeri kurşunlama, 07.02.2024 ve 17.02.2024 tarihlerindeki kanuna muhalefet, 12.02.2024 tarihindeki kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve silahlı tehdit gibi olaylar üzerine Bingöl Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince detaylı bir inceleme başlatıldı.

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Bu kapsamlı inceleme sonucunda, 2023 yılında da meydana gelen olaylarla birleştirilen ve kalabalık gruplar arasında gerçekleştiği belirlenen suçların, birbirleriyle bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Operasyonlar sırasında yapılan saha çalışmalarında, yaklaşık 650 saatlik kamera görüntüsü incelendi ve olaylarda tabanca, tüfek ve otomatik silah kullanıldığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, şüpheli şahısların araç plakaları tespit edildi ve kimlikleri belirlendi. Operasyonlar neticesinde ele geçirilen malzemeler arasında bir adet kayıtsız AK-47 uzun namlulu tüfek, şarjörler, hücum yeleği, çeşitli fişekler, ruhsatsız tabancalar, av tüfeği, narkotik madde, özel üretim bıçak ve cep telefonları bulunmaktadır. Toplamda 12 şüpheli hakkında işlem başlatıldı ve soruşturma devam etmektedir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.