Google, Üretken Yapay Zekânın Sonuçlarını Kontrol Edecek SAFE Adında Yeni Bir Yapay Zekâ Geliştirdi

Google, Üretken Yapay Zekânın Sonuçlarını Kontrol Edecek SAFE Adında Yeni Bir Yapay Zekâ Geliştirdi
 hozathaber.com Muhabiri
Google, üretken yapay zekânın ürettiği sonuçları kontrol edecek bir yapay zekâ geliştirdi. Bir insandan daha iyi sonuç veren SAFE isimli yapay zekâ, Google Arama hizmetinden de destek alıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın yapay zekâ araştırma birimi DeepMind, üretken yapay zekânın sonuçlarını denetlemek için inovatif bir çözüm geliştirdi. Adını "SAFE" koydukları bu yeni yapay zekâ, insanlardan daha iyi performans gösteriyor ve Google Arama hizmetinden de destek alıyor.

Yapay Zekâ İşlerimizi Ele Geçirecek mi?

SAFE, büyük dil modelleri gibi üretken yapay zekâ araçlarının ürettiği sonuçları kontrol etmek üzere tasarlandı. İşleyişi oldukça ilginç; yapay zekâ bir metin üretir ve SAFE, bu metindeki bilgilerin doğruluğunu değerlendirmek için Google Arama'yı kullanır. Eğer sonuçlar doğruysa, herhangi bir sorun olmaz, ancak hatalı çıktılar için ChatGPT benzeri yapay zekâ yeniden uyarılır.

İnsanları Geçti: Araştırmaların Gösterdiği Başarı

Google DeepMind ekibi, SAFE'in insanlardan daha iyi performans gösterdiğini gösteren kapsamlı bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçlarına göre, SAFE'in insanlarla aynı performansı gösterme oranı %72 olarak belirlendi. Ancak daha da dikkat çekici olan nokta, SAFE'in incelemelerinin %76'sının insanlardan daha doğru sonuçlar vermesi oldu. Yani, yapay zekâ tarafından denetlenen yapay zekâ, insanları geride bıraktı.

Ekonomik ve Verimli: SAFE'in Avantajları

SAFE'in bir diğer avantajı ise maliyeti. DeepMind ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre, SAFE'e sahip olmak, bir işçi çalıştırmaktan tam 20 kat daha ucuz. Bu da işletmelerin daha doğru sonuçlara daha ekonomik bir şekilde ulaşabileceği anlamına geliyor. SAFE'in yaygınlaşmasıyla birlikte, yapay zekânın iş dünyasındaki etkisiyle ilgili yeni tartışmalar da gündeme gelecek gibi görünüyor.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.