İstanbul'da Yasadışı Balık Avcılığı Denetimi: Binlerce Metre Ağ Ele Geçirildi

İstanbul'da Yasadışı Balık Avcılığı Denetimi: Binlerce Metre Ağ Ele Geçirildi
İstanbul'da, Terkos Gölü'nde yasa dışı ticari balık avcılığı yapan kişilere yönelik denetimlerde, yasa dışı avcılık yapan 7 kişiye toplam 43 bin 254 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nün çalışma programı kapsamında, Terkos Gölü'nde yasadışı ticari balık avcılığı yapanlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Bu operasyonda Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy ve Çatalca İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri su ürünleri kontrol görevlileri ve İstanbul Çevre Jandarma Doğa ve Hayvanları Koruma Timi birlikte çalıştı.

Denetim Sonuçları

Denetimlerde, iç sularda hayalet ağ olarak konumlanan istihsal av malzemelerine el konuldu. Sahibi belirlenen 900 metre uzatma misina ağı ve sahipsiz 200 metre misina ağı ile 6 takım büyük boy pinter ağı olmak üzere toplam bin 100 metre ağa el konuldu. El konulan av malzemelerinin mülkiyeti kamuya geçirilerek yediemin olarak saklanmaya alındı.

Yasa Dışı Avcılara Ceza

Denetimler sırasında yasa dışı avcılık yaptığı tespit edilen 7 kişiye toplam 43 bin 254 lira idari para cezası uygulandı. Bu cezaların yasa dışı avcılığı caydırmak ve doğal yaşamı korumak adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

İstanbul'daki bu denetimler, su ürünlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılık uygulamalarının desteklenmesi amacıyla yapılan önemli çalışmalardan sadece biri olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.