Google, Yapay Zeka Özellikleriyle Haritalar ve Arama Hizmetlerini Güçlendiriyor

Google, Yapay Zeka Özellikleriyle Haritalar ve Arama Hizmetlerini Güçlendiriyor
 hozathaber.com Muhabiri
Google, Haritalar ve Arama hizmetine yeni üretken yapay zekâ özellikleri getireceğini duyurdu. Bu özellikler, kullanıcıların gündelik hayatında çok işine yarayabilir.

Google, kullanıcıların günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Haritalar ve Arama hizmetlerine yeni üretken yapay zeka özellikleri getireceğini duyurdu. Bu yenilikler, şimdilik belirli bölgelerde deneme aşamasında olsa da, kullanıcıların seyahat planlarından yemek tercihlerine kadar çeşitli alanlarda fayda sağlayacak.

Google Haritalar: Yemek ve Gezi Önerileri

Google Haritalar, kullanıcılara yemek yenilebilecek yerler ve ziyaret edilebilecek mekanlar hakkında öneriler sunacak. Ayrıca, haftalık olarak güncellenen "Trendler" özelliği ile o haftanın popüler mekanlarını ve keşfedilmeyi bekleyen "gizli cevherleri" gösterecek. Bu yenilikler şu anda sadece ABD ve Kanada'daki 40 şehirde mevcut ancak diğer bölgelere ne zaman geleceği henüz belirsiz.

Google Arama: Seyahat Planları ve Aktivite Önerileri

Google Arama tarafında da yapay zeka entegrasyonu devam ediyor. Deneme aşamasında olan SGE (Üretken Arama Deneyimi) kullanıcılarına seyahat planları sunacak. Bu planlar arasında aktiviteler, uçuş ve otel seçenekleri, yemek mekanları ve gezilecek yerler yer alacak. Üretken yapay zeka, kullanıcılar için 3 günlük bir gezide neler yapacaklarını bile planlayabiliyor. Örneğin, sabahları tarihi yerleri ziyaret etmeyi önerirken, öğleden sonra farklı aktiviteleri önerebiliyor.

"Arama İçin Daire İçine Al" Özelliğine Çeviri Geliyor

Google, "Arama İçin Daire İçine Al" özelliğine yeni bir güncelleme getiriyor. Bu özellikle artık kullanıcılar, gördükleri yazıları diline çevirebilecekler. Bu özellik, ekrana eklenen bir çeviri butonu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Şimdilik bu özellik sadece Galaxy S24 ve Türkiye'de bulunmayan Pixel 7 ve Pixel 8 cihazlarında mevcut ancak yakında diğer Android cihazlara da gelecek.

Google, çeviri özelliğinin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını belirtiyor. Bu yeniliklerle birlikte, Google Haritalar ve Arama hizmetlerinin kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.