Mahalli İdareler Genel Seçimleri Uluslararası Basının Gündeminde

Mahalli İdareler Genel Seçimleri Uluslararası Basının Gündeminde
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da "basın merkezi" kurulacak.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin 31 Mart'ta gerçekleştireceği Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sadece ulusal değil, uluslararası kamuoyunda da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Basın Merkezleri İle Sağlıklı ve Hızlı Bilgi Akışı Hedefleniyor

Başkanlık tarafından kurulacak olan basın merkezleri, ulusal ve uluslararası basın mensuplarına seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı bir şekilde takip etmelerine katkı sağlayacak. Ankara ve İstanbul'da konumlanacak bu merkezler, gün boyunca ulusal ve uluslararası basın mensupları ile yurt dışından gelen temsilcilere hizmet verecek.

Teknik Altyapı ve Canlı Yayın İmkanı Sunulacak

Anadolu Ajansı tarafından sağlanacak olan verilerle basın mensupları, seçim sonuçlarını anlık olarak takip edebilecekler. Ayrıca, teknik altyapı, simultane tercüme ve canlı yayın imkanı da sunulacak.

Röportajlar ve Sergi İmkanı

Basın merkezlerinde gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri ve kamu kurum temsilcileri tarafından ziyaretler gerçekleştirilecek. Ulusal ve uluslararası basın mensupları, konuklarla röportajlar yapabilecekler. Ayrıca, Türkiye'nin seçim tarihine ve demokrasi tecrübesine ilişkin bir sergi de yer alacak.

Hizmet Saatleri ve Yerleri

Ankara'da Point Hotel'de, İstanbul'da ise The Marmara Taksim'de kurulacak olan basın merkezleri, 31 Mart Pazar günü saat 14.00'ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açılacak. Bu merkezler, ulusal ve uluslararası basının seçim sürecini yakından takip etmesine imkan sağlayacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.