Sigara içmek göbek yapıyor

Sigara içmek göbek yapıyor
Yürütülen yeni bir çalışmaya göre sigara ciddi hastalıklarla bağlantılı bir tür vücut yağında artışa neden olabilir.

İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nde epidemiyolog ve yardımcı doçent olan, araştırmanın baş yazarı Dr. German Carrasquilla, yapılan çalışma hakkında önemli bilgiler paylaştı. Dr. Carrasquilla, "Daha ileri analizlerde, bu artışın iç organ yağında olduğu görüldü" dedi.

Cleveland Clinic'e göre, vücudumuzun iç kısmındaki organları saran ve "visseral yağ" olarak bilinen yağ dokusu görünmez. İç organ yağının, toplam vücut yağının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturması normal ve sağlıklı kabul edilir.

Ancak aşırı miktarda iç organ yağının varlığı, iltihaplanmaya neden olarak kronik hastalıklara katkıda bulunabilir. Dr. Carrasquilla, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yağların konumu ve vücudumuzun işlevleriyle etkileşim şekli, onu özellikle tehlikeli hale getiriyor. Bu tür yağlar, kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve diğer metabolik durumlarla güçlü bir şekilde ilişkilendirilmiştir. Sonuçlar, sigarayı önlemek ve azaltmak için geniş çaplı çabalara ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Nüfustaki büyük bir sağlık riskini azaltmak, dolaylı olarak başka bir büyük sağlık riskini de azaltacaktır."

Dr. Carrasquilla'nın açıklamaları, iç organ yağının sağlık üzerindeki potansiyel etkilerini vurgulayarak, bu tür yağın kontrol altına alınmasının önemini ortaya koymaktadır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.