Tarlada bulunan taşlar palamut fosili çıktı

Tarlada bulunan taşlar palamut fosili çıktı
Bitlis Eren Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren Mehmet Ali Dinler adlı öğrenci, tarlada çalışırken bulduğu birbirinden ilginç taşların palamut fosili olduğu ortaya çıktı.

Bitlis Eren Üniversitesi öğrencisi Mehmet Ali Dinler, tarla çalışmaları sırasında ilginç taşlarla karşılaştı ve bulduğu taşları Doktor Öğretim üyesi Cihan Önen'e teslim etti. Yapılan ön incelemede, taşların palamut ağaçlarında düşen palamutların zamanla taşlaşarak fosil haline geldiği kanısına varıldı. Bulunan taşlar, yapılacak bilimsel çalışmaların ardından bölgedeki jeolojik ve biyolojik geçmişin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacak.

Mehmet Ali Dinler, taşları tarlada çalışırken bulduğunu ve ardından Cihan Önen'in bu taşlarla ilgilendiğini bildiği için ona getirdiğini belirtti. Cihan Önen ise yaptığı ilk çalışmanın ardından taşların palamut fosili olabileceği kanısına vardığını ve yapılacak detaylı bilimsel çalışmaların sonucunda bu kanının doğrulanabileceğini ifade etti. Önen, taşları ultraviyole ışınları ve mikroskop altında inceledikten sonra parlattığında şekillerin ortaya çıkmaya başladığını ve palamut fosili olabileceği ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Öğrencisi tarafından getirilen taşları inceledikten sonra, bu taşların palamut fosili olabileceği fikrine varan Önen, fosil bilimcilerin daha detaylı bir şekilde inceleyip bilimsel bir kanıt ortaya çıkaracağına inandığını dile getirdi. Bu keşfin, bölgedeki jeolojik ve biyolojik tarih hakkında önemli bilgiler sağlayabileceği düşünülüyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 5 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.