Uzman Uyarısı: Toz Taşınımı ve Polen Etkilerine Karşı Önlem Alınmalı

Uzman Uyarısı: Toz Taşınımı ve Polen Etkilerine Karşı Önlem Alınmalı
Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nazife Özge Altan, Türkiye’nin birçok ilinde etkili olan toz taşınımının etkileri ve koruma yöntemlerine ilgili uyarılarda bulundu.

Tunceli Devlet Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nazife Özge Altan, Türkiye genelinde etkili olan toz taşınımının insan sağlığı üzerindeki etkileri ve korunma yöntemleri hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Astım ve Diğer Akciğer Hastalıklarına Dikkat

Uzm. Dr. Altan, özellikle bazı bölgelerde yoğunlaşan toz taşınımının polen sorununu da beraberinde getirdiğini belirtiyor. Bu durumun özellikle astım gibi akciğer hastalıklarına sahip bireyler için tehlikeli olabileceğini vurguluyor. Hava kalitesinin bozulmasıyla birlikte kuru öksürük ve hapşırık gibi semptomların artabileceğini ifade ediyor.

Önlemler Öneriliyor

Uzman, bu dönemde akciğer rahatsızlığı olanların dikkatli olması gerektiğini söylüyor. Dışarı çıkmamalarını, eğer zorunluysa mutlaka maske takmalarını, fiziksel aktivitelerini iç mekânlarda gerçekleştirmelerini, düzenli ilaç kullanımlarını aksatmamalarını ve nefes darlığı gibi semptomlar ortaya çıktığında hemen sağlık kuruluşuna başvurmalarını öneriyor.

Sağlık Öncelikli

Uzman, son olarak sağlık önceliğini vurguluyor ve bu tür dönemlerde alınacak basit önlemlerin hayati önem taşıdığını belirtiyor. Özellikle toz taşınımının etkilerinin sürdüğü dönemlerde sağlık konusunda hassasiyetin artırılması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.