Meteorolojiden Uyarı: Yağışlarla Dolu Bir Gün Bekleniyor!

Meteorolojiden Uyarı: Yağışlarla Dolu Bir Gün Bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporuna göre, 19 il için şiddetli sağanak ve kimi bölgelerde görülecek kar yağışı sebebiyle sarı alarm verildi.

Meteoroloji otoriteleri, Türkiye genelinde hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla kaplanacağı öngörülüyor.

Özellikle Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Siirt ve Batman ile Konya'nın kuzey ve doğu, Erzurum'un kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Olumsuzluklara Karşı Dikkat!

Yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. Vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması önemle vurgulandı.

Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Uyarılar ve Hazırlıklar!

Meteoroloji yetkilileri, Adana, Diyarbakır, Hatay, Mardin, Siirt, Bayburt, Şırnak, Kahramanmaraş, Batman ve Osmaniye'ye sağanak yağış uyarısı yaparken, Giresun, Trabzon, Bayburt, Artvin, Erzincan, Gümüşhane, Rize, Sivas ve Tunceli'ye ise yağmur ve kar yağışı uyarısı yaptı. Halkın bu uyarılara uyarak gerekli tedbirleri alması önemle belirtildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.