Büyük Felaket: 126 Ölü, 700 Yaralı

Büyük Felaket: 126 Ölü, 700 Yaralı
 hozathaber.com Muhabiri
Çin'in Gansu Eyaleti'nde 6.2 Büyüklüğündeki Deprem Felaketinde En Az 126 Ölü, 700 Yaralı

Çin'in Kuzeydoğusunda Deprem Felaketi: En Az 126 Can Kaybı ve 700'den Fazla Yaralı

Çin'in kuzeydoğusundaki Gansu eyaletinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem felaketi, en az 126 kişinin yaşamını yitirmesi ve 700'den fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Deprem, yerel saatle 16.00'da gerçekleşti ve etkisi Gansu'nun yanı sıra komşu eyalet Qinghai'de de hissedildi. Yetkililer, depremin ardından bölgede 10'a yakın artçı sarsıntının yaşandığını belirtti.

en-az-126-olu-700-yaralia.jpg

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve büyüklüğünü 5,9 olarak ölçtü. Bu doğal felaket, bölgeyi derinden sarsarken, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde de 5.5 büyüklüğünde başka bir depremin meydana geldiği bildirildi. Ancak, bu son depremin neden olduğu can ve mal kaybı hakkında henüz bilgi bulunmamaktadır.

Gansu Depremi: Yardım Ekipleri Canla Başla Çalışıyor

Gansu eyaletindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısını belirlemek amacıyla binlerce yardım görevlisi bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Depremin yol açtığı yıkım ve acı, bölgedeki insanları derin bir üzüntüye boğmuş durumda. Olayın ardından bölgeye gönderilen yardım ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarma ve yaralılara yardım etme çabası içerisinde bulunuyor. Yetkililer, felaketin etkilediği bölgelerdeki güvenlik önlemlerini arttırmış ve yardım faaliyetlerini hızlandırmış durumda.

en-az-126-olu-700-yaralizz.jpg

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.