Etna Yanardağı Güneydoğu Kraterinden Yüksek Şiddetli Püskürme Gerçekleşti

Etna Yanardağı Güneydoğu Kraterinden Yüksek Şiddetli Püskürme Gerçekleşti
Etna Yanardağı'nın püskürdüğü lav ve kül, çevre kentlerden, özellikle Katanya ve Taormina'dan gözlemlenebiliyor.

Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı, son zamanlarda artan volkanik aktivitesiyle dikkat çekiyor. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV) tarafından yapılan açıklamaya göre, yanardağın güneydoğu kraterinden güçlü kül ve lav püskürtmesi gözlemlendi. Bu olay, Etna'daki volkanik hareketliliğin devam ettiğini gösteriyor.

Anadolu ajansının servis ettiği habere göre; Volkanın faaliyet gösteren bölgesi güneydoğu krateriyle sınırlı kalmış durumda ve şu ana kadar Katanya'daki Fontanarossa Havalimanı'nın uçuş trafiğini etkilemediği belirtiliyor. Ancak, havadan geçen uçaklar için kırmızı kodlu uyarı yapıldığı kaydedildi.

Etna Yanardağı'nın püskürttüğü lavların etkisi, çevredeki kentlerden, özellikle Katanya ve Taormina'dan bile gözlemlenebiliyor. Bu durum, bölge halkı ve çevre için dikkatle takip edilen bir olay.

Avrupa kıtasının en yüksek aktif yanardağı olma özelliğini taşıyan Etna, son aylarda sık sık volkanik faaliyet gösteriyor. 13 ve 26 Kasım tarihlerinde de benzer şekilde kül ve lav püskürtmüştü. Doğal bu olaylar, bölgedeki bilim insanları ve yetkililer tarafından sürekli olarak izleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.