Fransa, Yeni Yılla Birlikte Yurt Dışından İmam Kabul Etmeyecek

Fransa, Yeni Yılla Birlikte Yurt Dışından İmam Kabul Etmeyecek
 hozathaber.com İnternet Editörü
Haber Spotu: Fransa, 1 Ocak'tan İtibaren Yurt Dışından Yeni İmamları Kabul Etmiyor

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 1 Ocak itibariyle ülkeye yurt dışından gönderilecek yeni imamları kabul etmeme kararı aldı. Darmanin'in, Türkiye, Fas ve Cezayir gibi ülkelerin de bulunduğu ilgili ülkelere 29 Aralık tarihli mektubuyla bu kararı duyurduğu belirtildi.

Fransa, Yurt Dışından İmam Kabulüne Son Veriyor

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2020 yılında yaptığı açıklamayla başlayan süreç, Fransa'da yetişen imam sayısının artırılması amacıyla yurt dışından gelen imamların kabul edilmemesi politikasını benimsemesini içeriyor. Darmanin'in açıklamasına göre, 1 Nisan 2024 tarihinden sonra hala ülkede bulunan yurt dışından görevli imamlar, bu statülerini kaybedecek.

2024te-yurt-disindan-imam-gonderimi-son-buluyorr.jpg

Fransa, 1 Ocak'tan İtibaren Yurt Dışından Yeni İmamları Kabul Etmiyor

Eski İçişleri Bakanı Christophe Castane'nin daha önce ifade ettiği gibi, 2024'te yurt dışından imamların Fransa'ya gönderilmesinin sonlandırılması için çalışmalar sürdürülüyor. Bu adım, ülkede dini liderlik pozisyonlarının yerel kontrole geçmesi ve radikalleşmeyi önleme amacını taşıyor.

Fransa, bu kararla kendi vatandaşları arasında dini liderlerin yetiştirilmesine odaklanarak, dış ülkelerden gelen imamların etkisini azaltmaya yönelik bir strateji izlemeyi amaçlıyor.

2024te-yurt-disindan-imam-gonderimi-son-buluyor.jpg

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.