Kiel Üniversitesi Kürtçe Kurslarını Başlattı

Kiel Üniversitesi Kürtçe Kurslarını Başlattı
Seyran Papo'nun Öncülüğünde Almanya'da Kürtçe Eğitim Atılımı: Kiel Üniversitesi'nde Kurslar Başladı

Almanya'da Seyran Papo'nun Çabalarıyla Kiel Üniversitesi'nde Kürtçe Kursları Başladı

Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Milletvekili Seyran Papo, seçim öncesi verdiği sözü tutarak Kiel Üniversitesi'nde Kürtçe kurslarının başladığını duyurdu. Papo, önümüzdeki Nisan ayında Kürtçenin Kiel bölgesinde resmi eğitim dillerinden biri olması için kampanya başlatacaklarını açıkladı.

Kiel - CDU Milletvekili Seyran Papo'nun liderliğindeki proje kapsamında Almanya'nın Kiel Üniversitesi'nde ilk Kürtçe kursları, Cuma günü başladı. Papo, Schleswig-Holstein eyalet meclisi seçimleri öncesinde verdikleri sözü tuttuklarını belirterek, Kürtçenin okullarda ve üniversitelerde öğretilmesine yönelik önemli bir adım attıklarını vurguladı.

12wsqs.jpg

Projenin detaylarına değinen Papo, “Seçimlerden önce Kürtçenin okullarda veya üniversitelerde okutulacağına dair sözümüz vardı. Bu, benim ve partim CDU'nun öncülüğünü yaptığı bir proje" dedi. Papo, projenin bir ay önce başladığını ve İbrahim Şêxo'nun öğrencilere verdiği derslere büyük ilgi olduğunu ifade etti. 30 öğrencinin daha kursa katılmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Papo, projenin devam edeceğini ve önümüzdeki Nisan ayında Kürtçenin Kiel bölgesinde resmi eğitim dillerinden biri olması için kampanya düzenleyeceklerini söyledi. Schleswig-Holstein eyaletinde, Kiel bölgesinde şu anda yedi farklı dilin öğretildiğini hatırlatan Papo, İngilizce, Fransızca, Türkçe ve diğer dillerin yanı sıra Kürtçenin de resmi dil olarak okutulması için çaba harcayacaklarını belirtti

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.