MEB, Ortak Sınav Soru ve Cevaplarını Yayımladı: Öğrenciler İlk Kez Açık Uçlu Sorularla Karşılaştı

MEB, Ortak Sınav Soru ve Cevaplarını Yayımladı: Öğrenciler İlk Kez Açık Uçlu Sorularla Karşılaştı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Milyonlarca Öğrenci, Ülke Genelindeki Ortak Sınav Sonuçlarını Heyecanla Bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca 6. ve 9. sınıf öğrencisinin katıldığı ortak sınavın soru ve cevaplarını yayımladı. 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleşen sınavda öğrenciler, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorularla karşı karşıya geldi. Ortak sınav sonuçları, öğrencilerin ve velilerin heyecanla beklediği bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yeni Format: Açık Uçlu ve Kısa Cevaplı Sorular

Ülke genelindeki ortak yazılı sınavlarda, öğrencilerin kendi cümleleriyle cevapladığı açık uçlu ve kısa cevaplı soruların kullanılması dikkat çekti. Bu yeni format, öğrencilerin analitik düşünme yeteneklerini ve yazılı ifade becerilerini ölçmeyi amaçlıyor.

okul-ogrenci-sinif-2108254.jpg

Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi

Sınavların değerlendirme işlemleri, 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından gerçekleştirilecek. Diğer dersler için ise değerlendirme işlemleri, okul müdürlüklerinin kararı doğrultusunda zümreler, ilgili dersin öğretmenleri veya komşu okul zümre öğretmenleri tarafından yapılacak.

Öğrenciler, Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçlarını "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinden okul müdürlüklerinin erişimi ile öğrenebilecekler. Diğer derslerin ortak yazılı sınav sonuçları ise ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecek.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.