Öğrencilerin Heyecanla Beklediği Ortak Sınav Sonuçları Açıklandı

Öğrencilerin Heyecanla Beklediği Ortak Sınav Sonuçları Açıklandı
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ortak sınavın soru ve cevaplarını yayımladı. Öğrenciler, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorularla karşılaştıkları sınavın sonuçlarını heyecanla bekliyor. İşte detaylar ve sınav sonuçların

Milyonlarca 6. ve 9. sınıf öğrencisi için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, 26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ortak sınavın soru ve cevaplarını yayımlayarak öğrencilere beklenen bilgiyi verdi. Bu sınavda öğrenciler, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorularla karşılaşmıştı.

Yeni Deneyim: Açık Uçlu ve Kısa Cevaplı Sorular

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart'ta; 6. sınıf ve 9. sınıf matematik dersleri için de 27 Mart'ta ülke genelinde ortak yazılı şeklinde gerçekleşti. Bu sınavlarda, öğrenciler kendi cümleleriyle yazdıkları açık uçlu ve kısa cevaplı sorularla karşılaştı.

egitimm-tunceli.jpg

Sınavların değerlendirme süreci, 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından, diğer dersler için ise okul müdürlüklerinin belirleyeceği yöntemlerle yapılacak. Sonuçlar, zümreler, ilgili dersin öğretmenleri ya da komşu okul zümre öğretmenleri tarafından değerlendirilecek.

Sonuçların Nasıl Öğrenileceği?

Öğrenciler, sınav sonuçlarını "ortakyazilisinav.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecekler. Türkçe dersi 6. sınıf ortak yazılı sınav sonuçları, okul müdürlüklerinin erişimine açılacak ve alan öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenecek. Diğer derslerin sonuçları ise ilgili öğretmenler aracılığıyla e-Okul sistemine aktarılacak ve öğrencilere bildirilecek.

egitimm-ogrenci.jpg

Öğrencilerin bu önemli sınavda gösterdikleri performansın değerlendirilmesi, eğitim hayatlarına önemli bir adım olacak. Sonuçları öğrenen öğrencilere başarılar dileriz!

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.