İstanbul'da Casusluk Faaliyetlerine Yönelik Operasyon: 8 Kişi Yakalandı

İstanbul'da Casusluk Faaliyetlerine Yönelik Operasyon: 8 Kişi Yakalandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da Yapılan Casusluk Operasyonunu Duyurdu: 8 Şüpheli Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Başkanlığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce casusluk faaliyetlerine yönelik çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Yerlikaya, bazı şüphelilerin İsrail istihbarat unsurları ile görüşmeler gerçekleştirdiklerinin ve istihbarat servisinin hedefinde bulunan Türkiye'deki kişi ve şirketler hakkında derledikleri bilgileri işgal rejiminin istihbarat unsurlarına aktardıklarının belirlendiğini aktardı. Bu bilgilerin ardından düzenlenen Köstebek-3 Operasyonu'nda 8 kişinin yakalandığını bildirdi.

Detaylar:

  • Gözaltına alınan 8 kişiden 2'sinin tutuklandığını, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.
  • Yerlikaya, "Ülkemiz sınırları içinde milli birlik ve beraberliğimize karşı yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz" şeklinde konuştu.

Bu operasyon, Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik casusluk faaliyetlerine karşı alınan kararlı bir önlem olarak dikkat çekti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.