Nurdağı'nda depremzedelere köy evleri teslim ediliyor

Nurdağı'nda depremzedelere köy evleri teslim ediliyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin etkilediği Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde tamamlanan köy evlerinin depremzede hak sahiplerine teslimi sürüyor.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, Kırsal Naimler ve Mestihüyük mahallelerinde yapılan 11 köy evi tamamlandı ve oturuma hazır hale getirildi. Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkan Vekili Yakup Bahar, Gaziantep Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek ve AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti.

AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, il genelinde 117 bin 783 konut için hak sahibinin olduğunu belirtti ve bunlardan 6 bin 648'inin kırsal alanda bulunduğunu vurguladı. Coşkun, "Merkezde konut tesliminin ardından kırsal kesimlerde de konutları teslim ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Naimler Mahallesi'nde 5 konutu teslim ettik. Şu an Mestihüyük Mahallesi'nde 29 konut ve 12 de ahır için hak sahibimiz bulunmakta. Bugün itibariyle bu mahallede 6 hak sahibi vatandaşımıza inşallah anahtarlarını teslim ederek bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız." dedi.

Depremde 17 yakınını kaybeden hak sahiplerinden Kadir Koç, evlerini teslim almanın mutluluğunu ifade ederek, "Devletimiz depremde yiyecek, içecek tüm imkanlarını bizler için seferber etti. Bundan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu. Bu adımlar, toplumun dayanışma ruhunu ve devletin vatandaşlarına olan desteğini bir kez daha gösteriyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.