X, Dijital Nefret Karşıtlarına Açtığı Davayı Kaybetti

X, Dijital Nefret Karşıtlarına Açtığı Davayı Kaybetti
 hozathaber.com İnternet Editörü
Elon Musk'ın sosyal medya platformu X, dijital ortamlarda nefretle mücadele eden bir organizasyona açtığı davayı kaybetti.

Elon Musk'ın sahibi olduğu X, Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH) adlı derneğe karşı açtığı davayı kaybetti. X'in açtığı davada, CCDH'nin raporlarına karşı çıkılmış ve derneğin iddiaları reddedilmişti.

CCDH'nin raporlarına göre, Musk'ın X'i satın almasının ardından platformda nefret söylemlerinin arttığı ve özellikle siyahilere ve trans bireylere yönelik hakaretlerin ciddi şekilde arttığı belirtilmişti. Ayrıca X'in, paralı abonelik alanlara yaptırım uygulamadığı ve trans topluluklar ile çocuk tacizini birleştiren hakaretlerin varlığını sürdürdüğü iddia edilmişti.

801037d8299d9ae72d710ce8b5a89c6a8ccbbf5f.jpeg

X ise bu iddiaları reddetmiş ve CCDH'nin raporlarını "korkutma çalışması" olarak nitelendirmişti. X, organizasyonun kamusal diyalogu engellemeye çalıştığını öne sürmüştü.

Ancak mahkeme, X'in savunmasını yetersiz buldu ve davayı reddetti. Yargıç Charles Breyer, X'in davasını düşürerek, "Bu dava, savunma makamının konuşmalarından dolayı cezalandırılması içindir." ifadelerini kullanarak kararını açıkladı. Bu karar, X'in CCDH'ye karşı açtığı davanın sonucunu belirledi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.