5.7 ve 7.4 Büyüklüğünde Depremler: Tsunami Riski Devam Ediyor

5.7 ve 7.4 Büyüklüğünde Depremler: Tsunami Riski Devam Ediyor
 hozathaber.com Muhabiri
Japonya'nın İshikawa Eyaleti Kıyısında Ardı Ardına Depremler: Tsunami Uyarısı ve Sarsıntı Anında Göz Kamaştıran Sükunet

Japonya'nın batısında yer alan İshikawa eyaleti kıyısında ardı ardına meydana gelen 5.7 ve 7.4 büyüklüğündeki depremler, bölgede tsunami endişelerini beraberinde getirdi. Olay anına dair ilk görüntüler geldiğinde, insanların sergilediği sakinlik ve binaların sağlamlığı dikkat çekti.

İshikawa eyaleti kıyısında gerçekleşen iki depremin ardından tsunami uyarıları hemen yapıldı. Deprem anına ait görsel kayıtlarda, insanların panik yapmadan durumu karşılaması ve binaların sarsıntıya karşı dayanıklılığı öne çıktı.

7-4-buyuklugunde-depremler-tsunami-riski-devam-ediyorr.jpg

Yetkililer, bölgedeki halkı güvenli bölgelere tahliye etme çabalarını sürdürürken, depremin etkisiyle olası tsunaminin boyutlarıyla ilgili endişeler de devam ediyor. Güvenlik önlemleri kapsamında, vatandaşlara evlerini terk etmeleri ve yüksek yerlere gitmeleri konusunda uyarılar yapılıyor.

Olay yerindeki ilk müdahale ekipleri, hasar tespiti ve kurtarma çalışmalarına hızla başladı. Depremin etkilediği bölgelerdeki insanların güvenliği ve ihtiyaçlarının karşılanması için acil önlemler alınıyor. Bu süreçte, bölgeye yardım ulaştırma ve afet yönetimi koordinasyonu büyük bir önem arz ediyor.

Noto Yarımadası'nda Büyük Depremler ve Tsunami Tehlikesi: Bölge Alarmda

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, İshikawa'nın Noto Yarımadası'nda bugün meydana gelen depremler bölgede büyük endişe yarattı. Saat 16.06'dda 10 kilometre derinlikte meydana gelen ilk sarsıntı 5,7 büyüklüğündeydi. Ardından, 16.10'da daha sığ derinlikte gerçekleşen ikinci deprem ise 7,4 büyüklüğündeydi.

Depremlerin hemen ardından, bölge genelinde tsunami uyarısı yapıldı. Yerel saatle 17.00 öncesinde, sahil bölgelerine 3 ila 5 metre yüksekliğinde dalgaların ulaşabileceği öngörüldü.

İlk Belirlemelere Göre Can Kaybı Yok, Ancak Tsunami Tehlikesi Sürüyor

İlk belirlemelere göre, depremlerin neden olduğu herhangi bir can kaybı ya da yaralanma rapor edilmedi. Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, yaptığı açıklamada, "Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Depremde herhangi bir can kaybı ya da yaralı yok. Nükleer santrallerde de herhangi bir arıza bildirilmedi" dedi.

Depremin etkisi, İshikawa genelinde, yakındaki Fukui ve Niigata ile birlikte başkent Tokyo ve çevresinde de hissedildi. Buna rağmen, bölgedeki insanların depreme karşı sergilediği sakinlik ve binaların sağlamlığı, olası felakete karşı alınan güvenlik önlemlerinin etkisini gösterdi.

7-4-buyuklugunde-depremlerasa.jpg

Depremin anına ait ilk görüntüler, insanların tedirginlik göstermeden sakin bir şekilde tepki verdiğini ve binaların depreme dayanıklı olduğunu gösteriyor. Olayın ardından bölgede devam eden izleme ve yardım çalışmalarıyla, olası risklere karşı önlemler alınmaya devam edecek.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.