Bakan Tekin: Öğretmen Atamaları ve Müfredat Değişiklikleri Hakkında Açıklamalar

Bakan Tekin: Öğretmen Atamaları ve Müfredat Değişiklikleri Hakkında Açıklamalar
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ve müfredat değişiklikleri hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öğretmen atamaları hakkındaki bir soru üzerine Bakan Tekin, Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen bir kanun hükmünde kararname kapsamında, sözlü sınav uygulamasının getirildiğini belirtti. 2016'da kurulan sisteme göre, KPSS'de belli puan barajını geçen adayların 3 katı kadar adayın sözlü sınava çağrıldığını açıkladı. Mevcut yasa gereği, öğretmen atamalarında mülakatın hala devam ettiğini ifade etti.

Aynı zamanda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan bir öğretmenin davranışını tasvip etmediklerini belirten Bakan Tekin, "Bize çocuklar emanet, ona göre davranmalıyız." dedi.

Öğretmen atamaları konusuna da değinen Bakan Tekin, Meclis'te bu konu üzerinde çalıştıklarını ve bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını artırmayı planladıklarını söyledi.

Müfredat değişikliği hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, uzun süredir üzerinde çalıştıkları müfredat değişikliğini aralık ayında kamuoyuyla paylaşmayı planladıklarını ifade etti. Değişiklikle, tekrar eden konuların sadeleştirileceğini ve derslerin sadeleşeceğini açıkladı. Ayrıca, bazı konuların pedagojik usullerle anlatılmadığını ve müfredatın hem ağır hem de fazla olduğunu belirtti. Değişiklikle bu sorunları çözmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Bakan Tekin, müfredattaki ağırlığın hafifletilmesi gerektiğini ve her dersin ilgili konunun uzmanları tarafından yeniden düzenleneceğini ifade etti. Bu çalışmanın uzun vadeli bir süreç olduğunu ve detayların tamamlandığında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. Ayrıca, yeni müfredatta mevcut derslerin çıkartılabileceği veya yeni derslerin eklenilebileceğini açıkladı.

Bakan Tekin, müfredattaki değişikliklerin öğretmen atamaları, norm kadro dağılımı ve maliyetleri de etkilediğini söyledi ve her değişikliğin dengeleri değiştirdiğini belirtti. 2017'den bu yana müfredat değişikliği yapılmadığını ve bu değişikliği kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.