Doğu Anadolu'da öğrenciler karnelerini aldı

Doğu Anadolu'da öğrenciler karnelerini aldı
Erzurum, Ardahan, Tunceli, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ağrı'daki okullarda karneler dağıtıldı.

Erzurum, Ardahan, Tunceli, Kars, Iğdır, Erzincan ve Ağrı illerinde bulunan okullarda öğrencilere karneleri dağıtıldı, böylece yaz tatili başlamış oldu.

Erzurum'da 1.290 okuldaki toplam 165.621 öğrenciye karneleri verildi. Vali Okay Memiş ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Borsa İstanbul İnönü İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrencilerin sınıflarını ziyaret ederek hediyelerle birlikte karnelerini dağıttılar. Kaygusuz, ailelere çocukları notlarıyla değerlendirmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Aynı zamanda, öğretmenlere teşekkür ederek başarılı bir yıl geçirildiğini ifade etti.

Ardahan'da 16.706 öğrenciye de karneleri verildi. Vali Hüseyin Öner, Cemal ve Zekiye Vatan Ortaokulu'ndaki öğrencilerle bir araya gelerek karnelerini dağıttı. Öner, eğitime yapılan yatırımları önemsediklerini ve eğitimin önemine vurgu yaptı. Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut ise il genelinde 16.706 öğrenci ve 1.470 öğretmenin yaz tatiline girdiğini belirtti.

Tunceli'de ise 9.871 öğrenci, öğretmenlerinden aldıkları karnelerle yaz tatiline girdi. Öğrenciler, karne ve başarı belgelerini almanın mutluluğunu yaşadılar.

Kars'ta ise 60.000 öğrenci karnelerini aldı. Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu'nda düzenlenen törende öğrencilere iyi tatiller diledi ve bol bol kitap okumalarını önerdi. Öksüz, eğitimin kalitesini her geçen gün arttırdıklarını ve ilde yeni okullar açacaklarını belirtti.

Bu illerdeki karnelerin dağıtılmasıyla birlikte öğrenciler yaz tatiline girmiş oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.