MEB Özel Okullar İçin Yeni Uygulama: Ücretsiz Eğitime Kolay Erişim

MEB Özel Okullar İçin Yeni Uygulama: Ücretsiz Eğitime Kolay Erişim
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
MEB'in özel okullarla ilgili yeni uygulama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı dikkat çeken yeni bir karara imza attı.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarla ilgili önemli bir karara imza attı ve bu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Özellikle şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla gelecek eğitim öğretim yılından itibaren merkezi yerleştirme yapılacak.

Buna göre, özel okulların ücretsiz kontenjanlarından yararlanabilecek olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, yaz döneminde dijital sistem üzerinden yapılacak. Bu yeni düzenlemeyle, öğrenciler için takvim ilan edilecek ve başvuruların nasıl yapılacağı belirlenecek.

MEB'in aldığı bilgilere göre, özel okulların ücretsiz kontenjanlarından yararlanacak öğrencilerin kayıtları artık daha kolay bir şekilde gerçekleştirilecek. Bu öğrenciler, tercihlerine göre merkezi olarak yerleştirilecekler.

Yerleştirme işlemlerinde öncelik sırasının belirlenmesi için ise "özel öğretim kurumlarında ücretsiz okuyacak öğrenci başvuruları değerlendirme formu" kullanılacak. Bu formda, ailenin geliri, okuyan kardeş, engellilik gibi kriterlerin yanı sıra spor ve bilim alanlarında elde edilen dereceler de dikkate alınacak. Eşitlik durumunda puanı yüksek olan öğrencilere öncelik verilecek.

Başvuruların dijital ortamda alınması için Bakanlık hazırlıklarını sürdürüyor. Başvurular valilikler tarafından değerlendirilecek ve puan durumu ile tercihler dikkate alınarak öğrenciler okullara yerleştirilecek.

Yeni yerleştirme işlemlerinin merkezi sistem üzerinden yapılmasıyla ilgili çalışmaların gelecek eğitim öğretim yılından itibaren hayata geçirilmesi planlanıyor. Ülke genelindeki özel okulların binlerce ücretsiz kontenjanı için tercihlerin yaz döneminde alınması hedefleniyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.