MEB'den Yeni Karar! Okullarda Yarıyıl Tatili Öncesi Önemli Gelişme

MEB'den Yeni Karar! Okullarda Yarıyıl Tatili Öncesi Önemli Gelişme
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yarıyıl ve Yılsonu Tatili Kararı: Yeni Bir Başlangıç

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika haberine göre, Bakan Yusuf Tekin, yarıyıl ve yılsonu tatilleriyle ilgili önemli bir karar açıkladı. Tokat 112 Acil Servis Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamada Bakan Tekin, bu yıl itibarıyla yeni bir uygulamaya geçileceğini belirtti.

MEB, Yarıyıl ve Yılsonu Tatil Dönemlerini Değiştiriyor

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda öğretmen başına düşen öğrenci sayılarının olumlu bir seviyede olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, "Bu rakamlar gerçekten çok güzel rakamlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fiziki kapasite anlamında karşılığını bulmuş durumda. Şimdi yapacağımız şey, eğitimin içeriğini ve niteliğini artıracak adımlara hız vermek." şeklinde konuştu.

okullar-tatil.jpg

Bahar Yarıyılı Öncesinde Okullarda Neler Değişecek?

Sanat ve spor alanlarında çocukların yeteneklerine göre yönlendirilmesi gerektiğini belirten Bakan Tekin, müzik eğitimi konusunda yapılan yeni adımlara değindi. Ayrıca, Türkiye'de ilk defa bir müzik ilkokulu, ortaokulu ve lisesi açılacağını duyurarak, kültür ve sanat eğitimine önem verdiklerini ifade etti.

Öğrencilere bahar yarıyılı öncesindeki tatil döneminde farklı bir yaklaşım getireceklerini dile getiren Bakan Tekin, "Önümüzdeki hafta bütün okullarımızda bilgi yarışmalarından münazaralara kadar, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikaye, roman ve benzeri okuma etkinliklerine kadar şenlik havasında geçmesini istiyoruz." dedi.

meb-okullar-tatil.jpg

Ayrıca, "En sevdiğini paylaş" adıyla bir etkinlik düzenleneceğini açıklayan Bakan Tekin, bu kapsamda öğrencilerin sevdikleri eşyalarını arkadaşlarıyla paylaşacaklarını söyledi.

Bu kararın, çocukların öğrenme süreçlerine renk katacağını ve eğitimdeki kaliteyi artıracağını belirten Bakan Tekin, bu tür etkinliklerle öğrencilerin kazanımlarını günlük yaşamlarında kullanabilecekleri bir şenlik atmosferine sokmayı hedeflediklerini ifade etti. Programa katılan yerel yönetim ve üniversite temsilcileriyle birlikte bir ilkokulu ziyaret eden Bakan Tekin, çocuklarla sohbet etti ve program sona erdi.

meb-yusuf-tekin.jpg

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.