MSÜ Sınavıyla İlgili ÖSYM'den Çarpıcı Açıklama: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar Kabul Edilmeyecek

MSÜ Sınavıyla İlgili ÖSYM'den Çarpıcı Açıklama: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar Kabul Edilmeyecek
 hozathaber.com Muhabiri
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) giriş sınavıyla ilgili sosyal medyada dolaşan iddiaların ardından ÖSYM'den açıklama geldi. Yapılan açıklamada, sınav görevlilerine gönderilen mesajın hatalı olduğu belirtildi .

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmayanlar Kabul Edilmeyecek

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada, MSÜ sınavına katılabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın zorunlu olduğu hatırlatıldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların sınava başvuru yapma haklarının bulunmadığı belirtildi. ÖSYM, iddiaya konu olan mesajın tüm sınavlarda görevlilere gönderilen rutin bilgilendirme mesajları arasında yer aldığını, ancak bu mesajın sehven MSÜ sınavı için gönderildiğini ifade etti.

İddia: İkamet İzni Belgesi ile Sınav Hakkı

Sosyal medyada dolaşan iddiaya göre, sınav görevlilerine gönderilen mesajda, ikamet izni belgesinde "insani" ya da "uzun dönem" ibaresi bulunan adayların uyruğuna bakılmaksızın sınava alınacağı ifade edilmişti. Ancak ÖSYM'nin açıklamasına göre, bu iddia doğru değil ve sınav için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir.

vatandasi-olmayanlar-kabul-edilmeyecekk.jpg

ÖSYM'nin Açıklamasıyla Netlik Kazandı

ÖSYM'nin yaptığı açıklama, MSÜ sınavıyla ilgili ortaya atılan iddiaları net bir şekilde ortaya koymuştur. Sınav için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın zorunlu olduğu ve diğer vatandaşların kabul edilmeyeceği açıkça belirtilmiştir. Bu açıklama, sınav sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesi adına önemli bir adımdır.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.