Resmi Gazete'de Yayımlandı: Ders Saatleri Değişti

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Ders Saatleri Değişti
Eğitimde köklü değişikliklere imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ı Resmi Gazete'de yayımlayarak eğitim gündemini salladı.

İlkha haber ajansının servis ettiği habere göre;Eğitimde yapılan son düzenlemeler, Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanarak gündemi sarsmış durumda. "Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" kapsamında, öğrencilerin yeni ders saatleri belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eğitim faaliyetlerinde uygulanacak ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararında yapılan değişiklikle, her 5 saat ders için 1 saat daha ilavesi kuralı, her 2 saat ders için 1 saat daha olarak güncellendi. Bu değişiklik, eğitim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde planlanmasını amaçlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda da benzer bir revizyona gidilerek her 5 saat ders için 1 saat daha olan ek ders uygulaması, her 2 saat ders için 1 saat daha olarak değiştirildi. Bu değişiklikle birlikte öğretmenlere sağlanan ek ders süreleri artırılarak, eğitim kadrosunun daha nitelikli ve motivasyonlu bir şekilde görev yapması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da ek ders saatlerine ilişkin esaslarında değişikliğe gitti. Her 5 saat ders için 1 saat daha ilavesi kuralı, her 2 saat ders için 1 saat daha olarak güncellendi. Bu düzenleme, gençlik ve spor alanındaki eğitim faaliyetlerini daha etkili ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ders ve ek ders saatlerine ilişkin esaslarında yapılan değişiklikle, ders görevi verilenlere fiilen her 4 saat ders için 1 saat daha hizmetlere destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenecek. Bu adım, hizmetlere destek görevlendirilenlerin daha fazla motivasyonla çalışmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yapılan bu kapsamlı değişiklikler, eğitim ve spor alanlarında daha etkili, verimli ve motivasyonlu bir çalışma ortamının oluşturulmasını hedefliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.