Tunceli’de okulların tatil edileceği tarih belli oldu mu, 15 tatil ne zaman başlayacak?

Tunceli’de okulların tatil edileceği tarih belli oldu mu, 15 tatil ne zaman başlayacak?
Takvim doğrultusunda okullar ilk dönem ara tatilini 13-17 Kasım tarihleri arasında yaptı. 20 Kasım’da ders zilleri yeniden çaldı ve şimdi akıllarda 15 tatilin ne zaman başlayacağı sorusu var. Okullar ne zaman ara tatile girecek? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz aylarda henüz yaz tatili devam ederken 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı çalışma takvimini paylaşmıştı. Söz konusu çalışma takvimine göre 11 Eylül 2023 Pazartesi günü okullar açıldı ve öğrenciler sınıflarına yerleşti. Öğrenciler ile birlikte öğretmenler de yerlerini alırken, ilk dönem ara tatili de tamamlandı. Şimdi ise gözler, 15 tatil olarak da bilinen ara tatil döneminde.

Milyonlarca öğrenci, 11 Eylül Pazartesi günü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı ilk ders zili ile birlikte yeni yıla giriş yaptı. Öğrenciler daha sonra ilk dönem için ara tatillerini 13-17 Kasım tarihleri arasında tamamladı. Hafta sonu tatillerinin de birleşmesi ile toplamda 9 günlük tatilin ardından 20 Kasım Pazartesi günü yeniden ders zili çaldı ve öğrenciler, ikinci döneme geçiş öncesi ara tatilin ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar…

ARA TATİL TARİHİ BELLİ Mİ?

61b33bdec9de3d1068317e01.webp

13-17 Kasım tarihleri arasında öğrenciler ilk dönem ara tatilini yaptı. 20 Kasım’da ders zili çaldı ve tatil sona erdi. Bu aşamadan sonra gözler, ikinci döneme geçiş öncesinde gerçekleştirilecek olan ara tatilde. Peki 15 tatil ne zaman başlayacak?

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan çalışma takvimine göre öğrenciler 22 Ocak Pazartesi günü yarıyıl tatiline çıkacak ve 5 Şubat 2024 Pazartesi günü ikinci dönem için ilk ders zili çalacak. Bahar döneminde yapılacak olan ikinci ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim Öğretim Yılı ise 14 Haziran Cuma günü tamamanacak.

Yarıyıl tatili 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 2 Şubat Cuma günü sona erecek. Hafta sonları ile birlikte öğrenciler 14 gün tatil yapmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.