Yaz Tatilinin Sonu: Öğrenciler Okullara Dönerken Seyahat Hareketliliği Başladı

Yaz Tatilinin Sonu: Öğrenciler Okullara Dönerken Seyahat Hareketliliği Başladı
 hozathaber.com Muhabiri
Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, öğrenci ve öğretmenler dışında kalan herkes, Pazartesi günü okullarına dönüş yapacak.

İstanbul'da yaşayanlar, yaz tatilini farklı illerde geçiren veya başka şehirlerde okuyanlar için şimdi yolculuk zamanı geldi. Özellikle öğrencilerin okullarına dönüş yolculuğu, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda büyük bir hareketliliğe neden oldu.

Seyahat firmasında çalışan İsmet Bayri, "Okul öncesi dönemde dönüş yolculuklarında artış yaşanıyor. Muş, Tatvan ve Bitlis üzerinden seyahat ediyoruz. Ayrıca Ağrı güzergahımız da yoğun talep görüyor. Rezervasyonlar genellikle 10 gün öncesinden başlıyor ve son 10 gündür çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Gidiş yolculuklarında fiyatlar biraz daha düşük, çünkü gidişte yolcu sayısı daha az, tek yönlü seyahatler oluyor" şeklinde konuştu.

Seyahat firması işletmecisi Alaattin Sendek ise, "Üniversitelerin açılmasıyla birlikte yoğun bir dönem yaşıyoruz. Normalde 3 ayda taşıdığımız yolcu sayısını şimdi 1 hafta veya 10 gün içinde taşıyoruz. En fazla talep görenler, tatil dönüşü öğrenciler ve aileleri oluyor. Yaz aylarına göre fiyatlarımızda bir değişiklik yapamıyoruz, çünkü Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen sabit bir tarife uyguluyoruz" açıklamasında bulundu.

Bir seyahat firmasında şoför olarak görev yapan Erol Özdemir ise, "İstanbul'a dönüşler son derece yoğun. Bütün araçlarımız dolu. Bu yoğunluk muhtemelen ay sonuna kadar devam eder gibi görünüyor. Genellikle öğrencilerimiz var, ulaşamadığımız noktalarda ek seferler düzenliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.