2024 Emekli Maaş Tahminleri: En Düşük Maaş 10-11.500 TL Arasında Değişebilir

2024 Emekli Maaş Tahminleri: En Düşük Maaş 10-11.500 TL Arasında Değişebilir
 hozathaber.com Muhabiri
Erdoğan'ın Talimatıyla Yeni Emekli Zam Formülü: En Düşük Maaştan Refah Payına Kademeli Artış Planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, memur ile işçi emeklileri arasındaki emekli maaşı farkının düşürülmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından özel bir çalışma başlatıldı. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de memur emeklileriyle aynı oranda, yüzde 49,25'lik bir artış yapılması hedefleniyor.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ, ÖZEL ÇALIŞMA BAŞLATILDI

En dikkat çeken formül, öncelikle en düşük emekli maaşı için bir rakamın belirlenmesi ve ardından refah payı, seyyanen zam veya emekli kök aylığı için kademeli bir zam uygulanmasıdır. SGK uzmanları, emekli zammında adil bir yaklaşım sağlanabilmesi için kök maaşların kategorize edilmesinin gerekliliğini vurguluyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Kök aylığı 5500 TL'nin altında olanlara farklı, 5500-6000 TL arasında olanlara farklı bir zam, 6500-7000 TL arasında olanlara farklı bir zam verilmesi gerekiyor" ifadesini kullanıyor.

en-dusuk-maas-10-11-500-tl-arasinda-degisebilir.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞINDA FORMÜL

Zam oranlarını belirlerken, önce kök maaşa yüzde 4'lük bir ek ödeme uygulanacak, ardından Hazine desteği ile rakam en düşük emekli maaşı seviyesine getirilecek. 2024 için en düşük emekli maaşı tahminleri ise 10 ila 11.500 TL arasında şekilleniyor.

Şu an gözler, Meclis'e çevrildi. Yılın ilk Kabine toplantısında konunun detaylı bir şekilde ele alınması bekleniyor. Bu çalışmanın, emeklilere adil ve dengeli bir zam oranı sağlamak amacıyla hayata geçirildiği belirtiliyor.

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.