Adalet Bakanı Tunç: Konut Kiralarındaki Düzenlemeyle İlgili Karar TBMM'de Alınacak

Adalet Bakanı Tunç: Konut Kiralarındaki Düzenlemeyle İlgili Karar TBMM'de Alınacak
 hozathaber.com Muhabiri
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlamasının devam edip etmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlamasının devam edip etmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. 2 Temmuz'da sona erecek olan uygulamanın uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirten Tunç, kararın TBMM tarafından alınacağını ifade etti.

Tunç, önceliğin enflasyon hedefinin tutturulması olduğunu vurgulayarak, pandeminin, depremin ve diğer faktörlerin ekonomiyi olumsuz etkilediğini dile getirdi. Meclisin böyle bir tedbiri haklı olarak düşündüğünü belirten Bakan Tunç, uzatılma kararının o günkü şartlara bağlı olduğunu ve meclisin vereceği bir karar olduğunu söyledi. Arabuluculuk sisteminin devreye girmesiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki tartışmaların bir miktar azaldığını da ekledi.

adalet-bakani-tunc-konut-kiralarindaki-duzenlemeyle-ilgili-karar-tbmmde-alinacakkk.jpg

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamalarıyla birlikte, konut kira artışlarıyla ilgili gelecekte alınacak kararlara ilişkin belirsizliklerin bir nebze de olsa giderilmesi ve tartışmaların yönünün belirlenmesi amaçlanıyor.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.