Aile Bakanlığından bir defaya mahsus ödeme müjdesi geldi: En az 300 TL; en fazla 600 TL verilecek

Aile Bakanlığından bir defaya mahsus ödeme müjdesi geldi: En az 300 TL; en fazla 600 TL verilecek
 hozathaber.com Muhabiri
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine ödeme yapmayı sürdürüyor. Bakanlık, en düşük 300 TL olmak üzere destek ödemesi vereceğini açıkladı. Ödeme tutarı 600 TL’ye kadar çıkacak. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kişilerin ihtiyaç durumuna yönelik yardımlarına her zaman devam ediyor. Bu sayede ailelerin geçimlerini sağlaması daha kolay hale geliyor. Yardım tutarları, ödeme süreleri; yardım türüne göre değişiklik gösterir.

İhtiyaç sahibi birçok aile, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeleri takip eder. Bakanlığın yardımlarının önemli bir kısmını çocuklara yönelik destekler oluşturur. 2015 yılında yürürlüğe koyulan bir uygulama sayesinde tek seferlik doğum yardımı ödemeleri başlamıştır.

TEK SEFERLİK DOĞUM YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Tek seferlik doğum yardımı şartları şu şekilde sıralanabilir:

-Yardımdan, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklar için yararlanılabilir.

-Doğum yardımından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri yararlanabilir.

-Doğum yardımından anneler yararlanabilir.

-T.C. vatandaşı olmaması durumunda ödeme, babaya da yapılabilir.

DOĞUM YARDIMI TUTARI NE KADAR?

aile-bakanligindan-mujdeli-haber-geldi-vatandaslik-maasi-odemesi-duyuruldu-ayni-aileden-birkac-kisi-11400-tl-odeme-wxtx.webp

Pek çok aile, doğum yardımı tutarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sayfasında yapılan açıklamaya göre birinci çocuk için yapılacak ödeme tutarının 300 TL olacağı belirtildi. İkinci çocuk için 400 TL yardım verilecek. Üçüncü ve sonraki çocuklar için yapılacak ödeme tutarı 600 TL olarak belirtildi.

Ödemelerin tek seferlik olarak verileceği ifade edildi. Yardım için başvuru dilekçesi doldurularak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına verilmelidir.

AİLE BAKANLIĞININ ÇOCUKLARA YÖNELİK DİĞER YARDIMLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, çocuklara yönelik farklı yardımları vardır. Bu yardımlar arasında SED ödemeleri yer alır. Ayrıca çocuklara kırtasiye, giyecek yardımı da yapılır. Çocuklara yönelik yardımlardan yararlanmak isteyenlerin bakanlığa başvurması gereklidir. Kurum, başvuruları değerlendirdikten sonra kimlerin ödeme alacağına karar verir.

Tek seferlik doğum yardımında gelir durumuna bakılmaz. Maddi durumu iyi olanlar da bu yardımdan yararlanabilir. Doğum yardımı almak isteyenlere ödemeleri, PTT şubeleri üzerinden yapılır.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.