Akaryakıt Fiyatları İçin Büyük İndirim Geliyor: İşte Detaylar

Akaryakıt Fiyatları İçin Büyük İndirim Geliyor: İşte Detaylar
 hozathaber.com Muhabiri
Yarından itibaren geçerli olmak üzere motorin grubunda 1,10 TL, benzin grubunda ise 76 kuruş indirim yapılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı ülkelerin ham petrole yaptığı indirimleri tüketicilere yansıtılmasını talep etmişti. Güncellenen marj oranlarıyla birlikte, benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL arasında bir indirim bekleniyordu.

İstanbul'da akaryakıt fiyatları ne kadar?

  • Motorin: 44,30 TL
  • Benzin: 41,21 TL

EPDK'nın açıklamasına göre, son dönemde ham petrol fiyatlarında yaşanan indirimler, rafineriler için önemli bir avantaj sağladı. Bu indirimlerin tüketicilere yansıtılması gerektiğini belirten EPDK yetkilisi Mustafa Yılmaz, rafinerilere gönderdikleri yazı doğrultusunda marj oranlarını güncellemelerini talep etti. Yapılacak güncellemeyle birlikte benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL arasında indirim olacak.

enerji-piyasasi-duzenleme-kurumu-epdk-rafinerilere-yazi-gondererek-bazi-ulkelerin-ham-petrole-yaptigi-indirimlerin-tuketiciye-yansitilmasini-istedi.jpg

Fiyatları Titizlikle Takip Ediyoruz

EPDK yetkilisi Yılmaz, benzin ve motorin fiyatlarının serbest piyasada belirlendiğini ve EPDK'nın bu fiyatları titizlikle takip ettiğini vurguladı. Tüketicileri korumak ve fiyat hareketlerini izlemek EPDK'nın görevi olduğunu belirten Yılmaz, piyasadaki kar oyunlarına izin verilmeyeceğini ifade etti.

EPDK'nın rafineri, dağıtıcı ve bayii kar marjlarının kanunla belirlendiğini, ancak piyasa yapısını bozan kar hareketlerinin tespiti durumunda tavan fiyat uygulama yetkisinin bulunduğunu açıkladı.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.