Akaryakıt Fiyatları Tarihinde Böylesini Görmedi! Tabelaya Yeni Tarife

Akaryakıt Fiyatları Tarihinde Böylesini Görmedi! Tabelaya Yeni Tarife
 hozathaber.com Muhabiri
Benzin ve Motorin Fiyatlarına Yeni Ayar: Motorine Beklenen Zam

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve dövizdeki değişikliklerle birlikte, vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarındaki güncellemeleri yakından takip ediyor. Yaklaşan bir güncelleme ile motorin fiyatlarında 20 Ocak Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 15 kuruşluk bir fiyat artışı bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 39.06 liradan satılırken, benzinin litresi ortalama 36.87 lira seviyesinde bulunuyor.

akaryakit-zamm.jpg

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'de benzin ve motorin için Gümrüksüz Rafineri Fiyatı temel alınarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatını oluşturur. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'nın hesaplanmasında ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru dikkate alınarak belirli bir fiyat değişim farkı ile gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir.

Yaklaşan zammın ardında yatan sebepler ve fiyat değişimleri, vatandaşların akaryakıt masraflarını etkilemeye devam ediyor. Bu gelişmeler, sürücülerin yakıt tüketim alışkanlıklarını ve ekonomik planlamalarını yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.