Altın Piyasasında Rekor Seviyeler ve İkramiye Beklentilerin'de Gelişmeler

Altın Piyasasında Rekor Seviyeler ve İkramiye Beklentilerin'de Gelişmeler
 hozathaber.com Muhabiri
Gram altın fiyatı haftanın ilk gününde rekor seviyeyi gördü. Ons altın fiyatı ise 2 ayın zirvesine yakın seyrediyor.

Bu hafta altın fiyatları, ABD ekonomisindeki belirsizliklerle birlikte yükselişini sürdürdü. Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ'ın Anadolu'daki iş insanlarının altına olan ilgisine dikkat çekmesiyle birlikte, altın yatırımcılarının dikkati bir kez daha bu kıymetli metalin üzerinde yoğunlaştı.

Altın Fiyatları ve Piyasa Beklentileri

Geçtiğimiz hafta ABD ekonomisindeki belirsizlikler, Fed'in faiz indirimine yönelik beklentileri artırdı ve altın fiyatlarını yukarı çekti. Bu hafta da altın ons fiyatı 2.088,31 dolara kadar yükseldi. Piyasalar, Fed'in Çarşamba günü açıklanacak Bej Kitap raporu ve Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisini yakından takip ediyor.

Altın Yatırımında İkinci Plan: Gümüş

Ekonomist Ali Ağaoğlu'nun altın yatırımına ilişkin yorumlarına göre, altın yatırımcıları aynı zamanda gümüşe de dikkat etmeliler. Ağaoğlu, gümüşün altını desteklememesi halinde altın rallisinin zor olabileceğini belirtti. Bu nedenle, altın yatırımcılarının gümüş fiyatlarına da dikkat etmeleri öneriliyor.

ikramiye-beklentileriiii.jpg

Emeklilerin İkramiye Beklentisi

Öte yandan, emeklilerin ikramiye beklentisi de gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Kabine'de, 16 milyon emekliye verilecek bayram ikramiyeleri masaya yatırılacak. İkramiye miktarının 10 bin veya 20 bin lira olabileceği konuşuluyor. Bu hamle, emekliler arasında umut ve heyecan yarattı.

Bu gelişmelerin altın piyasasına etkisi ve emeklilerin ikramiye beklentilerinin karşılanması, yakından takip edilen konular arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.