Altının Gram Fiyatı Günü Yükselişle Tamamladı

Altının Gram Fiyatı Günü Yükselişle Tamamladı
Dün altının ons fiyatındaki artış ve dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü 0,4 primle 2.040 liradan tamamladı.

Altının gramı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla 0,2 artışla 2.044 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3.420 liradan, Cumhuriyet altını ise 13.940 liradan satılıyor.

Ons Fiyatı 2.037 Dolar Seviyesinde

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,1 yükselişle 2.037 dolar seviyesinde seyrediyor.

ABD ve Türkiye Ekonomilerine İlişkin Veriler Takip Ediliyor

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Analistler, ABD'de kişisel tüketim harcamaları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.050 ve 2.070 dolar seviyelerinin direnç konumunda olduğunu belirtti. Destek seviyeleri olarak ise 2.020 ve 2.010 dolar önemli görülüyor.

Türkiye Ekonomisi 2023 Yılında Yüzde 4,5 Büyüdü

Bugün açıklanan verilere göre, Türkiye ekonomisi 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdü. Geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 4'lük bir büyüme kaydedildi. Böylece Türkiye ekonomisi üst üste 14 çeyrek büyüme kaydetmiş oldu.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Verilerin İzlenmesi Önemli

Yurt içinde TCMB Para Politikası Kurulu özeti başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, yurt dışında ise Almanya'da işsizlik oranı ve öncü enflasyon ile ABD'de kişisel tüketim harcamalarının yanı sıra haftalık işsizlik maaşı başvurularının yatırımcılar tarafından izleneceğini ifade etti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.