Bakan Göktaş: "Aile Odaklı Bakım Hizmetlerinde Ödemeler Yatırılmaya Başlandı

Bakan Göktaş: "Aile Odaklı Bakım Hizmetlerinde Ödemeler Yatırılmaya Başlandı
Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılmaya başlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da Engelli Bireylerin Desteklenmesiyle Başladığını Hatırlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden olan Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını yazılı bir açıklama ile duyurdu. Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenenlerin desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurguladı.

Aylık 7 Bin 608 Lira Ödeme

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Aylık ortalama 560 bin kişinin Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını ve hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını belirten Bakan Göktaş, vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirtti.

bakan-goktas-aile-odakli-bakim-hizmetlerinde-dev-adim.jpg

"Bütüncül ve Adil" Sosyal Hizmet Modelleri

Geliştirdikleri "bütüncül ve adil" sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bir ferdine ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Göktaş, 2023'te 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yaptıklarını hatırlattı.

Ödemelerde Artışlı Yaklaşım

Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladıklarını belirten Bakan Göktaş, bu kapsamda 558 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemesi yapıldığını açıkladı. Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.