Bakan Işıkhan, İşsizlik Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Öngören Kanun Teklifi'ni TBMM'ye Sundu

Bakan Işıkhan, İşsizlik Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Öngören Kanun Teklifi'ni TBMM'ye Sundu
 hozathaber.com Muhabiri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifiyle ilgili, "İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak uygulanan pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini artırmak için vatandaşlarımızın faydası

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulduğunu belirtti.

Işıkhan, "İşsizlik Sigortası Fonu'nu kullanarak gerçekleştirilen pasif işgücü piyasası programlarının etkinliğini artırmak adına, vatandaşlarımıza yönelik faydalı adımlar atmaya devam ediyoruz" dedi. Ayrıca, sigortalıların kısa çalışma ödeneğinden daha fazla yararlanabilmesi için son 3 yılda gereken asgari prim ödeme gün sayısının 600 günden 450 güne indirileceğini hatırlattı.

Bakan, teşvik başvuru sürelerinin uzatılacağını vurgulayarak, "Nitelikli ve belgeli iş gücü sağlamak için mesleki yeterlilik belgesine sahip vatandaşlarımız ile özel politika gerektiren kadın ve gençlerimizin istihdama katılımlarını destekliyoruz. 31 Aralık 2025 tarihine kadar devam edecek ve 54 aya kadar faydalanılabilecek teşvik süresi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleriyle 31 Aralık 2026 tarihine kadar uzatılabilecek. Bu sayede vatandaşlarımızın karşılaşabileceği mağduriyetlerin önüne geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Işıkhan, işçi ve işverenlere destek olmak amacıyla kayıtlı istihdamın korunması ve artırılması için çaba harcadıklarını belirterek, "Asgari Ücret Desteği'ni bu yıl itibarıyla 700 Türk lirasına çıkarıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.