Bakan Işıkhan: Staj Sigortası ve Kademeli Emeklilik İçin Şu An Bir Çalışmamız Yok

Bakan Işıkhan: Staj Sigortası ve Kademeli Emeklilik İçin Şu An Bir Çalışmamız Yok
 hozathaber.com Muhabiri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, staj sigortası ve kademeli emeklilik konularına ilişkin yapılan soruları cevapladı.

Bakan Işıkhan, "Staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili bir çalışmamız yok" şeklinde açıklamada bulundu.

Geçmişte EYT düzenlemesinden staj döneminde olan çalışanların yararlanamadığına dikkat çekilmişti. Bu nedenle, staj döneminin emeklilik hesabına dahil edilmesi talep edilmişti. Ayrıca, 9 Eylül 1999 tarihinden öncesini kapsayan düzenlemeyi bir gün veya birkaç ayla kaçıranların da yaşadığı mağduriyete vurgu yapılarak, düzenleme talep edilmişti.

bakan-isikhan-staj-sigortasi-ve-kademeli-emeklilik-icin-su-an-bir-calismamiz-yokkk.jpg

Kademeli emeklilik ise belirli şartları sağlayan bireylerin kademeli olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemde, emeklilik yaşı ve prim gün sayısı yerine, her iki şartın da kademeli olarak tamamlanması esas alınır.

Özellikle 2000-2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) giriş yapmış ancak EYT düzenlemesinden yararlanamayan SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca çalışan, kademeli emeklilik konusunda umutlanmıştı.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.